Kesä lyhyt, maalauskausi pitkä!

 

Virtasen Maalitehtaan lyhyt johdatus talvimaalaamisen saloihin.

Vanha konsti saaristosta – maalaus jään päältä Virtasen 4 Öljyn Laatumaalilla

Saaristossa on pitkään tiedetty, että venevajat on hyvä maalata talvella jään päältä. Tällöin ei tarvinnut huojua kiikkerässä veneessä, kurotellen epätoivon tuomin voimin kohti räystäsalusen viimeisintä nurkkaa. Ainoa edellytys talvimaalaukselle oli jo tuolloin, että kysymyksessä oli siihen soveltuva öljymaali, Virtasen neljän luonnonöljyn maali.

Kun kysymyksessä on aito Virtasen Neljän Öljyn Laatumaali, maalauskautta voi pidentää vaikka ympärivuotiseksi. Sillä voi maalata, vaikka pakkasta olisi -10 astetta tai enemmänkin, jopa -20.

  Tällöinkin pitää toki huolehtia siitä että:

 • ilman suhteellinen kosteus on alle 80%. Pakkasella tällä ei ole merkitystä koska veden määrä ilmassa on aina minimaalinen. Suhteellisen ilmankosteuden ollessa 100 % -20 asteen pakkasessa kuutio ilmaa sisältää vain 0,88 g vettä. Vastaavasti taas +20 asteessa kuutio ilmaa sisältää maksimissaan 17,1 g vettä.
 • maalattava alusta on kuiva eikä seinä ole lumessa, jäässä tai kuurassa

Kevättalvi on yleensä loistavaa maalausaikaa.

 

Virtasen 4 Öljyn Laatumaali

Peruskonseptiltaan tässä yli 50-vuotiaassa pellavaöljymaalien testivoittajassa yhdistyvät kaikki ominaisuudet joita jokainen rakentaja, talonomistaja ja maalari ulkomaaliltaan kaipaa:

 • Tyytyväiset asiakkaat.
 • Edullinen hankintahinta
 • Hengittävyys jonka ansiosta puu säilyy maalin alla hyvänä
 • Maalarien kiittämä kevyt ja nopea maalattavuus. Hyytelömäisenä valumaton.
 • Hyvä värinkesto myös sävytyskoneilla tehdyissä sävyissä. Nyt myös tummat usein ongelmalliset sävytkin säilyttävät värinsä erittäin hyvin Virtasen UV-suojan ansiosta, paljon paremmin kuin öljymaalit yleensä.
 • Ei hilseile eikä halkeile. Tämä johtuu salaiseen reseptiin kuuluvista, tarkoin valituista uusiutuvista luonnonöljyistä joita maalissa käytetään keitetyn pellavaöljyn lisäksi. Vaikutuksensa on myös maalin melko pitkällä kuivumisajalla.
 • Hyvä tartunta erilaisten maalien päälle jopa lateksin!
 • Kestävä ja hengittävä maali vaikka uudelle höyläpinnalle.
 • Pitkä kestoikä, maalausvälit usein jopa kymmeniä vuosia.

Lue tarkemmin Virtasen 4 Öljyn Laatumaalista

Jos et ole vielä tilannut ja suunnittelen ulkomaalausta, niin tilaa nyt Virtasnäyte eli 4 Öljyn Laatumaalin ilmainen 0,3 dl näytepurkki.

Jään päältä on tällä Virtasen öljymaalilla maalattu Turunmaan saaristossa jo yli 50 vuotta!

Maalaaminen talvella kannattaa – vaihtoehtona ovat kesän sateet tai helteet

Sateella ei saa maalata eikä helteellä. Maalattavassa alustassa oleva vesi huonontaa kaikkien maalityyppien tunkeutumista ja tartuntaa. Myös liian kuuma seinäpinta aiheuttaa ongelmia maalin käyttäytymisessä. Pakkasella puu kuivuu eikä kylmä ilma haittaa maalaamista eikä se myöskään pidennä maalin kuivumisaikaa merkittävästi. Virtasen 4 Öljyn Laatumaali on hyvä ja kevyt maalattava sekä talvella että kesällä.

 

Kuka viettää kesänsä milläkin tavalla – naapuri odottaa poutaa

Nyt vain odottelemaan naapurin projektin alkamista, hänhän suunnitteli käyttävänsä ensi kesän poutapäivät ja kesälomansa talon maalaamiseen. Voila! Ja meillä on talvimaalattu talo.

Talon voi maalata talvellakin kun käyttää Virtasen maalia – kesällä pitää purjehtia! (sananlasku Paraisilta)

Tutustu myös Facebook sivuihimme Tykkää sivuistamme ja osallistu myös keskusteluun aiheesta jos sinulla on Facebook tunnukset.

Tutustu 4 Öljyn Laatumaaliin tarkemmin http://www.virtasenmaalitehdas.fi/tuote/virtasen-4-oljyn-laatumaali/

Lue tästä myös vuoden 2013 Rakennus Fakta uutiskirje Virtasen 4 Öljyn öljymaalin UV-suojan tehosta

 

Tilaa ilmainen Virtasnäyte tästä myös pakkasen kestävästä ulkoöljymaalista!

 

Varmista jälleenmyyjätäsi vähintään viikkoa ennen että hänellä on tarvitsemaasi Virtasen 4 Öljyn Laatumaalia myymälässä.
http://www.virtasenmaalitehdas.fi/jalleenmyyjat/

 

Katso kuvia tästä alapuolelta

Pohjatyöt on jo tehty ja maalari on aloittanut urakkansa. Irtonainen maali on poistettu ja homeenestokäsittely on suoritettu edellisen lämpimän jakson aikana, jolloin ilman lämpötila oli plussan puolella.

Maalina on Virtasen 4 öljyn maali, sekoitettuna suhteessa 9 litraa valkoista ja 3 litraa Siniharmaata. Kuivumisaika kosketuskuivaksi oli n. 4 päivää. Pitkä kuivumisaika on tartunnan tae. Ilman lämpötila oli koko maalausjakson ajan -5—10C.
Talo tuli maalattua jo kesää odotellessa.

 

Onnistuuko maalaaminen pakkasessa?