Virtasen Maalitehdas Oy

Virtasella maalattu
valokuvaaja Ville Lehvosen makuuhuone

Tuote: Virtasen Sisustusmaali

Kuvaaja Ville Lehvonen / villelehvonen.com

Valokuvaaja ja muotoilija Ville Lehvonen toteutti muodonmuutoksen 30-luvun pienen asuntonsa makuuhuoneeseen, joka sijaitsee Helsingin Kalliossa.

”Vaikka neliöitä on niukasti, niin olen aina halunnut makkarin erillisenä huoneena muusta asunnosta. Putkiremontin yhteydessä keittiö oli helppo siirtää toiseen huoneeseen, jolloin 29 neliön yksiö muuttui kaksioksi.
Makuhuoneeseen halusin pesämäistä tunnelmaa: tummaa ja maanläheistä sävymaailmaa, johon sopi täydellisesti Virtasen maalitehtaan Klovharu sävy. Saaristossa syntyneelle jo sävyn nimi itsessään vie ajatukset ulkosaariston pienelle luodolle, joka toimi Tove Janssonin mökkipaikkana. Sävy loi makuhuoneeseen rauhoittavan lopputuloksen, jossa valo ja varjo leikkivät kauniisti.

Muotoilun opiskeluiden myötä olen alkanut kiinnittämään enemmän huomiota materiaalien sisältöihin ja niiden vaikutuksesta ihmisten elinympäristössä. Uuden asunnon materiaalivalinnoissa halusin minimoida muovin määrän. Tästä syystä Virtasen maalitehtaan hengittävä maali oli täydellinen valinta makuhuoneeseen.”

Terveisin,
Ville Lehvonen

Käytetty sävy - Virtasen Saariston Värikartta

Klovharu

Klovharu

NCS S 6005-Y20R
RGB: 119, 109, 95

Käytetyt tuotteet

Näytöllä näkyvät värikartan värit on tehty sähköisesti, eivätkä ne korvaa aitoja värikartan värimalleja. Värikartan värimallit ovat niin lähellä todellisia kuin teknisesti on mahdollista.

Virtasen Värikartan väreihin sävytettävät maalimme