VOIKO TALVELLA MAALATA?

Kyllä voi!
Maalaa talvella ja lomaile kesällä!

Virtasen 4 Öljyn Maali - Virtasen Maalitehdas Oy

Kevättalvi on yleensä loistavaa aikaa maalata.

Kevättalvella on kuivaa, on aurinkoista, on sopivan lämmintä vaatetuksesta riippuen – on siis mitä parahin keli talon maalaukseen! Jos vaihtoehtona ovat kesän sateet tai helteet, on talon maalaaminen talvella erinomainen vaihtoehto. Miksi?

Koska ulkomaalausta ei saa tehdä sateella eikä helteellä. Maalattavassa alustassa oleva vesi huonontaa kaikkien maalityyppien tunkeutumista ja tartuntaa. Myös liian kuuma seinäpinta aiheuttaa ongelmia maalin käyttäytymisessä.

Pakkasella puu kuivuu, eikä kylmä ilma haittaa maalaamista. Se ei myöskään pidennä maalin kuivumisaikaa merkittävästi. Talon maalus talvella jopa -20°C pakkasella on mahdollista, kunhan maalattava alusta on kuiva, eikä seinä ole lumessa, jäässä tai kuurassa.

Auringonpaistekaan ei talon ulkomaalauksessa ole talvella ongelma, sillä aurinko on alempana eikä lämmitä seinää yhtä voimakkaasti kuin kesällä.

Valitse oikea maali TALVIMAALAAMISEEN

Ulkona maalatessa ilman suhteellisen kosteuden tulee olla alle 80%, mutta pakkasella tällä ei ole merkitystä, koska veden määrä ilmassa on aina minimaalinen.

Suhteellisen ilmankosteuden ollessa 100 % -20 asteen pakkasessa kuutio ilmaa sisältää vain 0,88 g vettä. Vastaavasti taas +20 asteessa kuutio ilmaa sisältää maksimissaan 17,1 g vettä.

Onnistunut talvimaalaaminen edellyttää kuitenkin oikeanlaisen maalin valintaa. Vesiohenteiset maalit ovat totta kai poissuljettuja vaihtoehtoja, koska ne jäätyvät.

Aito luonnonöljymaali, kuten Virtasen 4 Öljyn Maali, on sen sijaan täydellinen talvimaalausmaali, sillä se ei jäädy ja säilyttää erinomaisen maalattavuutensa myös pakkasella. Virtasen 4 Öljyn Maali on hyvä ja kevyt maalattava vuodenajasta riippumatta. 

Tee pohjatyöt ennen pakkasia

Irtonainen maali on poistettu ja homeenestokäsittely Virtasen Homeentappajalla on suoritettu edellisen lämpimämmän jakson aikana, jolloin ilman lämpötila oli plussan puolella. Ota huomioon, että homeenestokäsittelyn tekemisen jälkeen ei saa kuitenkaan sataa, ettei Homeentappaja lähde sateen mukana seinästä pois.

Kun pohjatyöt on tehty kunnolla, voidaan heti sopivan pakkaskauden alussa lähteä maalaamaan!

On vain varmistettava, että maalattava alusta on riittävän kuiva. Tämän voi tarkistaa kätevästi kosteusmittarilla. Maalattava alusta ei myöskään saa olla lumessa, jäässä tai kuurassa.

NÄIN ONNISTUT TALVIMAALAUKSESSA

  1. Tee pohjatyöt ennen pakkasia.
  2. Varmista ettei maalattavassa pinnassa ole lunta, kuuraa tai jäätä.
  3. Paras talvimaalaussää on poutainen ja pakkasta enintään -20 astetta.
  4. Talvella voit maalata myös auringonpaisteessa.
  5. Maalaa pakkasella vain Virtasen 4 Öljyn maalilla.

Katso video pakkasmaalaamisesta

Käytetyt tuotteet

Jaa artikkeli!