”Virtasesta” sanottua

Kalastajien veneenpohjamaali

Kerrotaan, että kalastajat ovat perinteisesti käyttäneet Virtasen Neljän Öljyn Wanhaa Punaista veneen pohjan maalaamiseen. On selvää, että tällaista testiä ei mikä tahansa lateksi tai muu maaliksi kutsuttu läpäise.

Venevajat maalattiin talvella, talvimaalaus

Venesuojat maalattiin monesti talvella jään päältä. Neljän Öljyn Laatumaalilla voidaan maalata pakkasella, koska kyseessä on aito öljymaali.

Avaamattomana kestää kylmävarastoinnin

Ennen wanhaan Neljän Öljyn Laatumaalin purkit säilytettiin ulkorakennuksissa myös talvella. Avaamattomat purkit säilyvätkin moitteettomassa kunnossa myös pakkasessa.

Käytettiin ruosteenestomaalina

Ennen Neljän Öljyn Laatumaalia tavattiin käyttää myös ruostesuojamaalina. Se tarttuu kiinni vaikka ruosteiseen rautaan – hidastaen ja estäen ruosteen nousua maalin pinnalle.

Liian hyviä maaleja

Erään maalikauppiaan tiedetään kovasti moittineen Virtasen maaleja yhdestä seikasta: liiallisesti kestävyydestä. Ihmiset ostavat kuulemma liian harvoin uusia talomaaleja, kun Virtanen tekee liian hyviä maaleja.

Nuori pariskunta osti idyllisen talon

Talon maalipinta näytti suhteellisen hyväkuntoiselta, mutta jo hiukan ikääntyneeltä. Kun edellisestä maalauskerrasta tiedusteltiin vanhoilta omistajilta, kävi ilmi, että talo oli maalattu viimeksi yli 50 vuotta sitten.

Ja kyllä: Virtasen 4 Öljyn Laatumaalilla.

Talon vuonna 1963 maalannut maalarikin löytyi ja muisti vielä 78 vuotiaana kyseisen talon maalauksen. ”Sillä Virtasen neljän öljyn maalilla senkin maalasin niinkuin melkein kaikki maalaukseni. Maali oli edullinen ja hyvä maalattava. Kyllä maalinvalinta edelleen johtaisi Virtasen 4 öljyn maaliin, sellaiset on kokemukset”. Ei sitä taloa ole tässä välilä maalattu, hän vielä jatkoi.