Talon talvimaalaus Virtasen 4 Öljyn Maalilla - Ratkaisu sateisen kesän maalausongelmaan | Virtasen Maalitehdas Oy

Kesä lyhyt, maalauskausi pitkä! Tässä Virtasen Maalitehtaan lyhyt johdatus talvimaalaamisen saloihin.

Vanha konsti saaristosta - maalaaminen jäiden päältä!  Saaristossa on pitkään tiedetty, että venevajat on hyvä maalata talvella jään päältä. Tällöin ei tarvinnut huojua kiikkerässä veneessä, kurotellen epätoivon tuomin voimin kohti räystäsalusen viimeisintä nurkkaa. Ainoa edellytys talvimaalaukselle oli jo tuolloin, että kysymyksessä oli siihen soveltuva öljymaali, Virtasen neljän luonnonöljyn maali.

Virtasen 4 Öljyn maalilla maalata myös pakkasella.

Kevättalvi on yleensä loistavaa aikaa maalata. On kuivaa, on aurinkoista, on sopivan lämmintä vaatetuksesta riippuen – on siis mitä parahin keli maalata! Jos vaihtoehtona ovat kesän sateet tai helteet, on talon maalaaminen talvella erinomainen vaihtoehto. Miksi?

Koska sateella ei saa maalata, eikä helteellä. Maalattavassa alustassa oleva vesi huonontaa kaikkien maalityyppien tunkeutumista ja tartuntaa. Myös liian kuuma seinäpinta aiheuttaa ongelmia maalin käyttäytymisessä. Pakkasella puu kuivuu, eikä kylmä ilma haittaa maalaamista. Se ei myöskään pidennä maalin kuivumisaikaa merkittävästi. Talvimaalaaminen jopa -20°C pakkasella on mahdollista, kunhan maalattava alusta on kuiva, eikä seinä ole lumessa, jäässä tai kuurassa.

Auringonpaistekaan ei talvimaalaamisessa  ole ongelma, sillä aurinko on alempana eikä lämmitä seinää yhtä voimakkaasti kuin kesällä.

Virtasen 4 Öljyn Maalilla talvimaalattu talon eteläseinä

Maalatessa ilman suhteellisen kosteuden tulee olla alle 80%, mutta pakkasella tällä ei ole merkitystä, koska veden määrä ilmassa on aina minimaalinen. Suhteellisen ilmankosteuden ollessa 100 % -20 asteen pakkasessa kuutio ilmaa sisältää vain 0,88 g vettä. Vastaavasti taas +20 asteessa kuutio ilmaa sisältää maksimissaan 17,1 g vettä.

Onnistunut talvimaalaaminen edellyttää kuitenkin oikeanlaisen maalin valintaa. Vesiohenteiset maalit ovat totta kai poissuljettuja vaihtoehtoja, koska ne jäätyvät. Aito luonnonöljymaali, kuten Virtasen 4 Öljyn Maali, on sen sijaan täydellinen talvimaalausmaali, sillä se ei jäädy ja säilyttää erinomaisen maalattavuutensa myös pakkasella. Virtasen 4 Öljyn Maali on hyvä ja kevyt maalattava vuodenajasta riippumatta. Katso videolta, miltä Virtasen 4 Öljyn Maali näyttää, kun se on ollut pakkasessa 4 päivää.

Pohjatyöt on hyvä tehdä jo ennen pakkasia. Irtonainen maali on poistettu ja homeenestokäsittely Virtasen Homeentappajalla on suoritettu edellisen lämpimämmän jakson aikana, jolloin ilman lämpötila oli plussan puolella. Ota huomioon, että homeenestokäsittelyn tekemisen jälkeen ei saa kuitenkaan sataa, ettei Homeentappaja lähden sateen mukana seinästä pois.

Kun pohjatyöt on tehty kunnolla, voidaan heti sopivan pakkaskauden alussa lähteä maalaamaan! On vain varmistettava, että maalattava alusta on riittävän kuiva. Tämän voi tarkistaa kätevästi kosteusmittarilla. Maalattava alusta ei myöskään saa olla lumessa, jäässä tai kuurassa.

Lue lisää talvimaalaamisesta:

Talvimaalattu talo Raisiossa.
Punainen rantasauna talviasussa., Wanha Punainen 4 Öljyn Laatumaali.

Virtasen 4 Öljyn Maali - Suomen suosituin luonnonöljymaali

Peruskonseptiltaan tässä yli 50-vuotiaassa pellavaöljymaalien testivoittajassa yhdistyvät kaikki ominaisuudet joita jokainen rakentaja, talonomistaja ja maalari ulkomaaliltaan kaipaa:

  • Tyytyväiset asiakkaat.
  • Edullinen hankintahinta
  • Hengittävyys jonka ansiosta puu säilyy maalin alla hyvänä
  • Maalarien kiittämä kevyt ja nopea maalattavuus. Hyytelömäisenä valumaton.
  • Hyvä värinkesto myös sävytyskoneilla tehdyissä sävyissä.
  • Nyt myös tummat usein ongelmalliset sävytkin säilyttävät värinsä erittäin hyvin Virtasen UV-suojan ansiosta, paljon paremmin kuin öljymaalit yleensä.
  • Ei hilseile eikä halkeile. Tämä johtuu salaiseen reseptiin kuuluvista, tarkoin valituista uusiutuvista luonnonöljyistä joita maalissa käytetään keitetyn pellavaöljyn lisäksi. Vaikutuksensa on myös maalin melko pitkällä kuivumisajalla.
  • Hyvä tartunta erilaisten maalien päälle jopa lateksin!
  • Kestävä ja hengittävä maali vaikka uudelle höyläpinnalle.
  • Pitkä kestoikä, maalausvälit usein jopa kymmeniä vuosia.
Ilmainen Virtasnäyte Virtasen 4 Öljyn Maalista