Väriset luottaa Virtasen 4 Öljyn maaliin | Virtasen Maalitehdas Oy
Virtasen 4 Öljyn Maalilla maalattu taloyhtiö
Virtasen Maalitehdas oy

Virtasen Maalitehdas oy

Väriset luottaa Virtasen 4 Öljyn maaliin

Kauniin puutaloyhtiön pihamaalla Helsingin Käpylässä on näkyi viime kesänä vihreäpaitaisia maalareita: käynnissä oli 12 puisen paritalon huoltomaalausprojekti. Lähes satavuotiaan talot palasivat värinsä puolesta arvoiseensa loistoon.

Helsingin Puu-Käpylän tunnelma on ainutlaatuinen: suloisten puutalokortteleiden sisään kätkeytyy viehättäviä yhteispuutarhoja. Tämä vehreä kaupunginosa sijaitsee raitiovaunumatkan päässä Helsingin keskustasta eikä ole ihme, ettei moni täältä kodin löytänyt halua muuttaa muualle.

Vuonna 1924 valmistuneen Oma-Asunto Oy:n kahdentoista puutalon ulkoverhoukset olivat huoltomaalauksen tarpeessa. Mittavan projektin toteuttajaksi tuli ulkomaalauksiin erikoistunut Väriset Oy. Talojen alkuperäinen maali oli itse keitetty savimaali, ja sen päälle oli aikojen saatossa maalattu monenlaisia kerroksia.

Sopivasta maalista käytiin keskustelua taloyhtiön ja Värisetin ammattilaisten kanssa. Yhteisymmärryksessä maaliksi valittiin Virtasen Neljä öljyn maali.

Virtasen Neljän Öljyn Maali sopii Värisetin pensseleihin ja perinnekohteisiin

”Maalareiden näkökulmasta Neljän öljyn maali on erittäin mukava käsitellä,” kertoo Värisetin työnjohtaja Eemeli Niemelä. ”Peittävyys ja pensselituntuma on hyvä.”

Vanhojen puutalojen huoltomaalauksessa huolellisten pohjatöiden merkitystä ei voi korostaa tarpeeksi. Jos pohjatöissä oikoo, voi maalipinta karista jo seuraavana kesänä. Tässä kohteessa ulkoverhouspinnat vaativat poikkeuksellisen laajat pohjatyöt.

”Vanhan maalin poiston jälkeen talot kierretään kolmeen kertaan: ensin homesuojan kanssa, sitten pohjamaalaten ja lopuksi tietenkin tehdään pintamaalaus. Tällaisiin perinnekohteisiin Virtasen 4 Öljyn Maali sopii hyvin.”

Maalausurakassa talojen ulkoverhouksen pystyrimat uusittiin. Rimoja mahtuu yhteen paritaloon jopa kilometrin mitalta, ja keväällä niitä pohjamaalattiin pensselit viuhuten Värisetin hallilla Espoossa.

Väriset luottaa Virtaseen

Värisetillä on pitkä kokemus Virtasen maalitehtaan maaleista. ”Pitkäaikaiset kokemukset Neljän öljyn maalista ovat hyviä. Lisäksi Virtasen kanssa yhteistyö sujuu aina hyvin.”

Suomen suvessa sää saattaa tunnetusti olla vaihteleva. ”Neljän öljyn maali on säälle armollinen.”

Kesä 2021 oli kuitenkin ulkomaalauksen näkökulmasta säältään erittäin hyvä, ja yhtiön puutaloista maalattiin suunnitellun viiden sijasta yhdeksän. Suuri projekti on lähtenyt käyntiin erittäin mukavasti, ja maalivalinta on ollut osuva. Kesällä 2022 maalataan yhtiön viimeiset kolme paritaloa.

”Puutarhasta on mukava katsoa vastamaalattuja taloja”

Taloyhtiö on tyytyväinen valintoihinsa maalausfirman sekä maalin suhteen.

”Täällä maalanneista työpareista loisti tekemisen riemu,” kertoo taloyhtiön puheenjohtaja Juha Ala-Hiiro.

Lähes 100-vuotias taloyhtiö on luonnollisesti vaatinut kunnostustöitä vuosikymmenten varrella. Kaikki ulkopintojen remontit ja kunnostustyöt on tehty suojelukaavan mukaan. Myös ulkomaalausurakka on alusta asti suunniteltu perinnekohteelle sopivaksi.

”On valittu oikeat materiaalit, oikeat työvälineet sekä oikeat menetelmät.”

Ajatuksella ja ammattitaidolla tehty maalaustyö sekä osuva maalivalinta takaavat huolettomia ja huoltovapaita vuosia puuverhoukselle. Vehreän yhteispuutarhan ympärillä seisovat keltaiset, punaiset ja terran väriset talot palautuvat lähes sadan vuoden takaiseen loistoonsa.

”Asukkaiden on kesällä mukavaa katsoa puutarhasta vastamaalattua pintaa.”

Jaa postaus myös muille

Ilmainen Virtasnäyte Virtasen 4 Öljyn Maalista