Virtasen Värikartta

SAARISTON VÄRIT - SÄVY Ruissalo

Virtasen värikartan sävy Ruissalo

Ruissalo on Turun edustalla oleva saari, joka on myös yksi Turun kaupunginosista. Ruissalo on sekä kulttuurihistorialtaan että luonnoltaan arvokas ja monipuolinen alue.

Ruissalo siirtyi Turun linnan haltuun jo 1200-luvulla ollen sen laidunmaata. Ensimmäisen loistokautensa Ruissalo koki Juhana Herttuan tullessa Turun linnan isännäksi vuonna 1556. Ruissalosta muodostettiin herttuan metsästyspuisto, jonne tuotiin metsästettäväksi saksanhirviä. Ruissalon tammimetsistä pidettiin tuolloin myös hyvää huolta, johon syynä oli laivanrakennustarpeisiin varautuminen.

Turun porvarit alkoivat rakentaa huviloitaan saarelle 1800-luvun puolivälistä alkaen. Huviloilla vietettiin vilkasta seuraelämää. Huvilakausi kesti yleensä lasten kesälomien ajan kesäkuun alusta syyskuun loppuun. Naiset ja lapset viettivät huvilalla koko kesän, mutta miehet kävivät sieltä käsin kaupungissa töissä höyrylaivalla. Suurin osa näistä huviloista on edelleen olemassa ja ne tunnetaankin nykyään Ruissalon pitsihuviloina.

Ruissalon monipuolinen luonto laajimpineen Suomessa säilyneiden tammi- ja lehtometsineen on ainutlaatuinen kokonaisuus. Suurin osa saaresta onkin luonnonsuojelualuetta. Satojen vuoden mittaisen elämänsä aikana tammi tarjoaa kodin tuhansille eliölajeille, joista monet ovat uhanalaisia.

Ruissalo toimiikin kaupunkilaisille henkireikänä ja virkistysalueena, monine luontopolkuineen ja rantoineen. Ruissaloon on helppo tulla kävellen, pyörällä, bussilla tai jopa vesibussilla. Päivän saa helposti kulumaan Ruissalon monissa kahviloissa ja nähtävyyksiä ihastellessa. Varsinkin kesäaikaan Ruissalossa järjestetään paljon erilaisia tapahtumia, joista varmasti koko Suomen laajuisesti tunnetuin on Ruisrock.

Kun seuraavan kerran tulet Turkuun, kannattaa varata hieman ylimääräistä aikaa ja tutustua samalla monipuoliseen ja historialliseen Turun Ruissaloon.

Virtasen Saariston Sävyt värikartan sävy - Ruissalo

Virtasen värikartan sävy Ruissalo

Näytöllä näkyvät värikartan värit on tehty sähköisesti, eivätkä ne korvaa aitoja värikartan värimalleja. Värikartan värimallit ovat niin lähellä todellisia kuin teknisesti on mahdollista.

Virtasen Värikartan väreihin sävytettävät maalimme