VIRTASEN HOMEENTAPPAJA

Ulkokäyttöön kaikille puupinnoille

Virtasen homeentappaja on tehokas homeenesto- ja homepesuaine

Virtasen Homeentappaja on homepesuaine sekä homeenestopohjuste, jota käytetään käsitellyillä ja käsittelemättömillä puu- ja kiviainespinnoilla ulkona. Se ehkäisee tehokkaasti homeen syntymistä uusille maalatuille pinnoille.

Sekoitussuhdetta muuttamalla sitä voidaan käyttää homeenestokäsittelyyn, huoltopesuun sekä homepesuun.

Virtasen Maalitehdas Oy - Terveen Talon Paras Kaveri

TEKNISET TIEDOT

ULKOKÄYTTÖÖN

Sopii käytettäväksi ulkotiloissa

SOVELTUVUUS

Homeen, levän ja sammaleen poistoon sekä homekasvuston ennaltaehkäisyyn. Ei sovellu kasvihuoneiden tai kasvatusastioiden käsittelyyn.

PAKKAUSKOOT

1 L ja 5 L

KÄYTTÖKOHTEET

Puurakenteet, seinät, tiilikatot, betonisokkelit, huopakatot, kuistit, aidat, terassit, laiturit ym.

SEKOITUSSUHDE

Huoltopesu 1:30
Desinfiointi 1:10
Homepesu 1:5

OHENNIN

Vesi

KUIVUMISAIKA

Päällemaalattavissa 24 – 48 tuntia
Tarkista käsiteltävän pinnan kosteus ennen maalaamista aina mittaamalla <18%
(Ilman lämpötila +20°C ja suhteellinen kosteus alle 80%)

TYÖVÄLINE

Sivellin, matalapaineruisku

MAALAUSOHJEET JA VINKIT

HUOMIOITAVAA ENNEN KÄSITTELYN ALOITTAMISTA

Käsittelyolosuhteet

 • Käsiteltävän pinnan tulee olla pölytön ja kuiva. Ilman lämpötila yli +5°C ja ilman suhteellinen kosteus alle 80%.

Työvälineet

 • Sivellin, matalapaineruisku

Ohenne

 • Vesi

Kuivumisaika

 • Homeenestokäsittely: Kun aine jätetään maalin alle, pinnan annetaan kuivua, kunnes puun kosteus on alle 18 % (5 – 48 h olosuhteista riippuen) ennen pintakäsittelyä.
 • Homepesu: Kun käytetään pesussa, annettava vaikuttaa 12 tuntia ennen huuhtelua
 • Kuivumiseen vaikuttavat käsitellyn pinnan imukyky ja ilman lämpötila.

Huom!

 • Käytettävä silmä- ja hengityssuojainta sekä suojakäsineitä. Läheisyydessä oleva kasvillisuus on suojattava. Jos ainetta roiskuu paljaalle iholle, huuhtele roiskeet heti käyttäen runsaasti vettä ja saippuaa! Ei saa käyttää ruiskumaalauslaitteissa. Saattaa vahingoittaa joitakin muovilaatuja, testaa ennen käyttöä!

MAALATTUJEN JA MAALAAMATTOMIEN PINTOJEN HOMEPESU

 • Homepesussa laimennus 1 osa Homeentappajaa ja 5 osaa vettä. Sekoita hyvin. Seos levitetään maalattavalle pinnalle ja annetaan vaikuttaa vähintään 12 h. Tämän jälkeen seinä kostutetaan vedellä ja pestään vedellä puhtaaksi.

MAALATTAVAN PINNAN HOMEENESTOKÄSITTELY

 • Kun Homeentappajaa käytetään homeenestopohjusteena, laimennus 1 osa Homeentappajaa ja 10 osaa vettä. Sekoita hyvin. Levitä seos pinnalle. Homeentappajaa ei huuhdella pois, vaan jätetään maalin tai muun pintakäsittelyn alle. Homeenestokäsittelyn jälkeen pinnan annetaan kuivua, kunnes puun kosteus on alle 18 % (5 – 48 h olosuhteista riippuen) ennen pintakäsittelyä.

KIVIAINESPINTOJEN LEVÄN / SAMMALEEN POISTO

 • Poista ensin huolellisesti kaikki irtoava aines harjaamalla, painepesurilla tms. Laimenna 1 osa Virtasen Homeentappajaa ja 5 osaa vettä. Seos levitetään pinnalle ja annetaan vaikuttaa vähintään 12 h. Tämän jälkeen pinnat pestään vedellä puhtaaksi.

MAALATTUJEN PINTOJEN HUOLTOPESU

 • Likaantuneen maalipinnan huoltopesussa ilman uusintamaalausta, laimennus 1 osa Homeentappajaa ja 30 osaa vettä. Sekoita hyvin. Seos levitetään pinnalle ja annetaan vaikuttaa vähintään 12 h. Tämän jälkeen seinä kostutetaan vedellä ja pestään vedellä puhtaaksi.

KÄSITELTYJEN PUUPINTOJEN MAALAAMINEN

 • Tarkista puun kosteus ennen maalaamista käyttäen kosteusmittaria. Maalattavan pinnan kosteus tulee olla alle 18%.

KÄSITTELYN JÄLKEEN

Työvälineiden pesu

 • Vesi

Varastointi

Viileä ja kuiva tila. Ei saa jäätyä.

Virtasen Homeentappaja-Pohjustetta käytetään maalattavan alustan homeenestokäsittelyyn ennen maalausta. Sen käyttö maalin alle jäävänä pohjusteena suojaa tehokkaasti päälle tulevaa maalia homekasvustoilta.

Homeentorjuntakäsittely on aina tarpeellinen. Vaikka maalattava pinta olisikin silmämääräisesti katsottuna homeeton ja puhdas, siinä on kuitenkin runsaasti home- ja sieni-itiöitä. Näitä itiöitä ei kannata jättää elinvoimaisina uuden maalin tai muun pintakäsittelyaineen alle odottamaan sopivia kasvuolosuhteita.

Maalattuihin pintoihin pätevät täysin samat asiat kuin maalaamattomaankin puupintaan. Tee ensin pohjatyöt ja toimi sitten alla olevien ohjeiden mukaan. Homeentorjuntakäsittely ei vaikuta haitallisesti seinässä olevaan vanhaan maalikerrokseen.

Muista lisäksi se, että erittäin huonokuntoista, lahonnutta tai muuten vaurioitunutta puuta ei paraskaan maali pelasta. Jos työn aikoo tehdä huolellisesti, tulee vaurioituneet osat rakenteista korvata uudella ja edetä sitten ohjeiden mukaan.

Mitä maalaamiseen tulee, eräs aikamme suurimpia ongelmia on home. Ympäristömme ja ilmastomme on muuttunut paljolti viimeisten vuosikymmenten aikana. Materiaalit ovat muuttuneet, rakennustuotannon vauhti on moninkertaistunut ja rakennusmateriaalin kierto on nopeampaa kuin koskaan ennen. Toisaalta myös kiristyvät ympäristödirektiivit asettavat maalien koostumukselle omat vaatimuksensa.

Nykypäivänä rakennetaan tiiviisti, omakotitalojenkin etäisyys toisistaan saattaa taajaan rakennetulla alueella olla vain muutamia metrejä. Ennen rakennettiin harvakseltaan, mäkien päälle ja käytettiin huolellisesti kuivattua puutavaraa. Myös ilman likaantuminen ja saasteet tuovat jatkuvasti lisää ongelmia. Lika ja saasteet luovat kasvualustan uudenlaisille haittatekijöille.

Erilaiset sienikasvustot ja home ovat ehkä varteenotettavin ongelma, mitä rakentamiseen ja maalaamiseen tulee. Hyvin suunnitellulla ja huolellisella työllä, ja ohjeita noudattamalla päästään hyvään lopputulokseen.

YHTEENSOPIVAT TUOTTEET

MUUT KATSOIVAT MYÖS

Jäikö jokin asia askarruttamaan Virtasen Homeentappajassa?

Laita meille viestiä niin me autamme sinua.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

TILAA UUTISKIRJEEMME

Saat tuoteuutisia ja maalausvinkkejä suoraan sähkopostiisi
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.